Projektni dan Eksperiment

V četrtek, 6. novembra 2014, so dijaki 2. a imeli projektni dan na temo Eksperiment. Pri biologiji, kemiji, fiziki in psihologiji so izvajali različne eksperimente.

Pri biologiji so izvedli vajo Raznolikost znotraj vrste, pri kateri so dijaki ugotavljali razlike v dolžini med semeni fižola in v razponu rok dijakov. Dijaki so ugotovili, da so osebki iste vrste med seboj raznoliki. Pri vaji Določevalni ključ so dijaki spoznali vrste določevalnih ključev in uporabo opisnega določevalnega ključa.

Pri kemiji so na podlagi raziskovalnega eksperimentalnega dela prišli do teoretičnih spoznanj o hitrosti kemijske reakcije.

Pri fiziki so dijaki izpeljali eksperiment, pri katerem so spoznali način zajemanja meritev na povelje, jih opremljali s pravimi oznakami, uporabljali so funkcije pri oblikovanju grafov ter ukaz Curve fit za prilagoditev krivulje izmerjenim vrednostim.

Pri psihologiji so sodelovali pri eksperimentu z limoninim sokom, kjer so iskali povezavo med tipom osebnosti in odzivanjem na dražljaj, tj. na limonin sok.

Comments are closed.