Državno tekmovanje za Cankarjevo priznanje 2023/24

V soboto, 16. 3. 2024, se je Ana Marija Smej, dijakinja 4. c-razreda, program Kemijski tehnik, udeležila državnega tekmovanja za Cankarjevo priznanje, ki je potekalo na Osnovni šoli Pesnica pri Mariboru. Dijaki 3. in 4. letnika so brali romana Draga Jančarja, in sicer Severni sij in To noč sem jo videl. Nevidni svetovi si bili tema letošnjega tekmovanja v vseh kategorijah in stopnjah, zato so učenci osnovne šole gostiteljice izdelali lepo sceno za sprejem tekmovalcev z državnega tekmovanja.

Bronasto priznanje, ki se po novem podeljuje na regijskem tekmovanju, prejmejo: Lana Muršič (program Kemijski tehnik, mentorica Saša Adorjan), Ana Marija Smej in Maja Muršič (program Kemijski tehnik, mentorica mag. Gabriela Zver).

Cankarjevo priznanje za uspeh na šolskem tekmovanju bodo prejeli: Maja Treiber, Črtomir Kelenc (mentor: Štefan Kardoš); Edvin Torhač, Sara Sep, Zoja Lovrin, Maja Muršič, Ana Marija Smej, Eva Čiček, Klementina Nežič in Ksenja Zver (mentorica: mag. Gabriela Zver) in Lana Muršič, Vito Car, Ana Jakšič, Tadej Zadravec (mentorica: Saša Adorjan), Jakob Čeh (mentorica: Maja Budin).

Ana Marija Smej in mentorica mag. Gabriela Zver

Ana Marija Smej in mentorica mag. Gabriela Zver

Comments are closed.