Nacionalni projekt “Rastem s knjigo 2013”

Nacionalni projekt »Rastem s knjigo 2013« za srednješolce, ki ga izvaja Javna agencija za knjigo RS, katerega namen je, da prav vsak dijak prvega letnika srednje šole dobi možnost, da organizirano obišče splošno knjižnico, se seznani z mnogovrstnimi dejavnostmi, ki potekajo v splošnih knjižnicah, da skupaj razvijamo in spodbujamo bralno opismenjevanje dijakov in ne nazadnje – ob obisku knjižnice dobi vsak dijak v dar izvod knjige, ki so jo strokovnjaki izbrali na predhodnem razpisu JAK in ki združuje kakovost leposlovnega dela z vsebinsko privlačnostjo za generacijo, ki (premalo) bere.

Koordinator projekta je Šolska knjižnica DSŠ Lendava, izvajalec pa Mestna knjižnica Lendava.

Izvedba programa na obisku v Mestni knjižnici Lendava:

  1. Predstavitev mestne knjižnice.
  2. Postavitev knjižničnega gradiva in izobraževanje – informacijsko opismenjevanje, iskanje informacij v sistemu Cobiss.
  3. Motivacija za leposlovno branje – Predstavitev darilne knjige avtorja »Gorana Vojnovića : Jugoslavija, moja dežela« in ogled predstavitvenega filma.

Zelo pomembno je, da dijaki doživijo obisk splošne knjižnice kot zanimiv in privlačen, da skupno srečanje zaključijo navdušeni nad knjigami in knjižnico in predvsem motivirani za branje.

Vsem dijakom in profesorjem želimo prijetno branje in druženje s knjigami.
Šolska knjižnica in Mestna knjižnica Lendava

Dijaki 1.a, 1.c,d in 1.e razreda smo obiskali Mestno knjižnico in prejeli darilno knjigo avtorja Gorana Vojnovića: Jugoslavija moja dežela.

Comments are closed.